2010. aug 26.

Kozlekedes

írta: biky.p
Kozlekedes

Panama mindenki szemeben kezd el "New York-osodni". Ez azt jelenti, hogy egyre tobb a kozos vonas Panama, es az amerikai nagyvarosok kozott.

A taxik itt is sargak, es nagyon sok van beloluk, az iskolabuszok amerikaiak, a felhokarcolok ugy nonek ki a foldbol mint a gomba. Egy dologban viszont nagyon kulonboznek. A nyelv. Itt senki sem beszel angolul, de azt hiszem errol mar irtam:) Most a kozlekedesrol szeretnek irni egy kicsit:

Nagyon sok csaladnak van itt kocsija, de meg tobben hasznaljak a tomegkozlekedest, es a taxikat. Imadom a buszokat. Itt a buszok olyanok, mint a rendszam. Nincs ket ugyanolyan. A soforok megveszik az "alap" buszt, es mindenki ugy dekoralja, ahogy kedve tartja. Altalaban tele van festve/matricazva, es az elejen valami kicsi allat "szobor" van (altalaban oroszlan), mintegy Jaguar emblema. Nincs menetrend. Lehet, hogy perceken belul jon, de lehet, hogy csak egy ora mulva. A panamaiak nem szivbajosak, nem esik nehezukre 1-2 orat varni.

Iskola utan taxi-szinu kisbuszok visznek haza mindenkit. Ingyen. Az iskolatol a haz bejarataig. Ami nem jo, hogy egyszer jon egy nap, es ha akarok, ha nem akkor menni kell. Viszont ha az tortenik mint ami minden szerdan, hogy roviditett orak vannak, akkor 2 es fel orat kell varnom..:) De mindegy addig elvagyunk a tobbi cserediakkal:)

Szólj hozzá