2010. aug 10.

In English please...

írta: biky.p
In English please...

Ma voltam a masodik nap a heten suliban. Mult heten remenykedtem, hogy majd itt lesz akivel tudok kommunikalni, de csalodnom kellett. Itt tenyleg senki sem beszel angolul. Na jo, az angol tanarokon kivul senki. Ezert kicsit orulok, hogy Lauraval, a nemet cserediakkal egy osztalyba raktak.

Hetfon kezdodott az egesz. Illetve nem. Szombaton, amikor elmentunk megvenni az egyenruhat. Ti, akik olvassatok, oszinten hanyszor lattatok engem eddig szoknyaban? Raadasul, hogy a kedvemben jarjanak, a tudomig fel kell huzni. Anya, ebben tuti nem faznek meg otthon. Mindehez muanyag feher ing, sotetkek zokni es fekete cipo. Imadom. Na jo, ez csak egy ev. Ki lehet birni.

Folytatodott hetfon, amikor 7:00-kor kellett megjelennem. Megjelennunk. A tobbi cserediakkal. Mert ugyanis itt 7:00-kor kezdodik a suli. Szoval ott allt az egesz tanari kar, az osszes diak, es a titkarsagrol mindenki. Aztan amikor felhuztak a zaszlot hirtelen mindenki csondben lett. Majd elenekeltek valamit, gondolom a himnusz volt, de nem ismertem fel. Aztan az igazgato bemutatott minket, es mmindenki elkezdett tapsolni, kiabalni. Aztan a tesitanar belefujt a sipjaba, hogy csendet teremtsen. Aztan felmentunk az osztalyba, ahol nincsanek padok, hanem egy kenyelmetlen szek egy karfaval, ami elem nyulik, de mozditani nem lehet. Ezen lehet irni, ez a "pad". A tanarok sem tudnak angolul. Az egyik angol tanar sem.

Van itt  hatalmas tornatrem, uszomedence(!), es egy 3D-s Panama makett korulotte vizzel. Tok jo. Az orarendemben minden nap 8 ora van. 7 oratok 4 ora egyhoamban (4x40perc) majd 15 perc szunet es meg 4 ora. Ma lemasoltak nekunk az angol munkafuzet 20 oldalat, amit matekon meg is csinatunk Lauraval. Present perfect, for, since. A tobbiek csak lestek, hogy mi milyen faj vagyunk, hogy igy tudjuk :D

Nagyon sokan megszolitanak. Az iskola masik felebol kiabalnak nekem. Mivel itt a v-t b-nek ejtik ezert en vagyok BIKI :) egesz nap ez megy: Biki, Biki, Biki, Biki :) Mar kezdem megszokni. Jonek oda, hogy hogy vagyok, honnan jottem. En meg csak mondom, hogy "In English please!" ok meg neznek, hogymit akarok. Azt a mondatot mar tudom, hogy "En nem beszelek spanyolul". Ezt megertik:)

Szólj hozzá